Välkommen till Marks Kattpensionat
Vad gäller?

Våra villkor

Vaccinations krav

Normalt sker vaccination mot kattpest och kattsnuva vid 8 v och 12 v ålder, dessa med 3-4 veckors mellanrum. Båda vaccinationerna ska innehålla vaccin mot både kattsnuva och kattpest. 15 dagar efter den andra vaccinationen har katten ett maximalt skydd.

Efter grundvaccinationen upprepas vaccinationen mot kattsnuva och kattpest inom 12 månader. Därefter sker vaccination mot kattsnuva varje år och mot kattpest vartannat eller vart tredje år, beroende på vaccin. Om katten inte har vaccinerats på mer än 1 år och 3 månader så ska grundvaccinationen göras om med 2 vaccinationer mot kattsnuva och kattpest med 3-4 veckors mellanrum. 

Vi tar bara emot friska katter där ägaren kan lämna ett korrekt vaccinationsintyg i original och i enlighet med vad som anges nedan. När du lämnar din katt sparar vi en kopia på vaccinationsintyget.

Övriga hälsokrav

Vi rekommenderar att katten avmaskas någon tid innan vistelsen hos oss, om det är en utekatt och den har mask. Upptäcker vi att katten har mask avmaskar vi katten och debiterar för dessa utlägg samt extra städning. Katten får inte ha ohyra och du bör kontrollera din katt så att den inte har fästingar innan ankomst. Könsmogna hankatter, dvs över 6 månaders ålder, ska vara kastrerade. Katter som nyser och har rinnande nos får stanna hemma.

Om katten behöver medicineras hjälper vi till med detta kostnadsfritt 2 ggr/dag. Viss sårvård kan vi även bistå med. 

Insulin kan vi hjälpa till vid förfrågan, där tar vi en tilläggskostnad. Om vi ska hjälpa er med insulin måste katten vara van och värdena stabila. 

Bokningsvillkor / Avbokning

Under högsäsong  10 juni – 31 augusti, v 44 (höstlovet), 11 dec- 28 feb, en vecka före och efter Påsk samt påskhelgen ska avbokning ske senast 30 dagar innan incheckning. Under övriga året ska avbokning senast ske 7 dagar innan incheckning. Annars måste vi tyvärr debitera dig för det du har bokat oavsett om avgiften är erlagd eller ej.

Bokning som sker närmare incheckning än 1 månad under högsäsong skall betalas i direkt samband med bokningen. Samma gäller bokning under lågsäsong om bokning sker inom 7 dagar innan incheckning. Avbokning måste ske via telefonsamtal eller sms.

Marks Kattpensionat kan närsomhelst kräva in betalning för bokad plats om det ses nödvändigt.

Hör av dig

Kontakta oss

Vi är ditt självklara val av kattpensionat! Välkommen in till oss, vi tar väl hand om din katt och ser till att den känner sig så gott som hemma! Har du frågor? Ring oss, vi svarar gärna på alla dina funderingar.